Renovarea clădirii Centrului Creștin „A doua șansă”

Renovarea clădirii Centrului Creștin „A doua șansă”

Renovarea clădirii Centrului Creștin „A doua șansă”

În prezent, activitatea Asociației Fight for Freedom constă în renovarea clădirii din localitatea Verești, județul Suceava, clădire ce a funcționat în jurul anilor 1980-1990 ca un cămin de nefamiliști. Am primit în patrimoniu o clădire cu o structură rezistentă, ce este compartimentată în 44 camere / spații de locuire. După renovare, această clădire va deveni un Centrul Creștin de Reintegrare în comunitate a persoanelor defavorizate, în mod deosebit al celor care se eliberează din penitenciarele din România și sunt abandonați de familie. Numeroase persoane private de libertate, în perioada detenției, sunt abandonate de cunoscuți, iar la momentul eliberării nu au încotro să o ia. „A doua șansă” va reprezenta o soluție pentru aceștia, oferindu-le un loc de locuit, mesele necesare într-o zi și formarea pentru o meserie. Pentru a nu întrerupe activitate, pentru perioada imediat următoare avem nevoie de suma de 24.000 euro, ce va reprezenta o susținere extrem de importantă pentru noi, vitală pentru continuarea activității de renovare. Specificăm că până în prezent deja s-a investit aproximativ 50000 euro, iar toată investiția s-ar estima la aproximativ 450000 euro.

Am primit prin donație o clădire compusă din aproximativ 44 camere, într-o stare de degradare avansată, ce necesită o renovare totală. Nevoile în mod prioritar în ceea ce privește renovarea sunt:

  • Demontarea acoperișului existent aflat în stare avansată de degradare și mansardarea clădirii, unde se vor amenaja spații pentru activitățile de peste zi: cursuri de formare, conferințe, capele, birouri, cabinete de consiliere etc.
  • Realizare instalație electrică.
  • Realizare instalație sanitară.
  • Realizarea instalației de încălzire + achiziționarea ce centrale termice;
  • Achiziționarea ușilor pentru fiecare cameră.
  • Achiziționarea mobilierului pentru fiecare cameră.
  • Plătirea diferenței sumei de bani pentru achiziționarea unui teren din jurul clădirii, necesar pentru construirea cantinei / ateliere de lucru / săli/terenuri de sport etc.
  • Plătirea facturilor cu care s-au achiziționat deja materiale de construcție.

Am preluat clădirea într-o stare avansată de degradare, după cum se poate observa din următoarele fotografii:

 

 

Clădirea primită ca donație, într-o stare avansată de degradare

O echipă de voluntari a deschis șantierul, ce a lucrat la curățarea clădirii, de deșeuri adunate în timp și depozitate în interiorul acesteia.

Apoi s-a trecut la recompartimentarea camerelor: mai exact la spargerea unor pereți, pentru a transforma apartamentele cu două camere, în garsoniere cu o cameră + baie, aceasta fiind compartimentarea standard de care este nevoie pentru proiectul „A doua șansă”. S-a scos molozul din interiorul clădirii. S-au construit noii pereți despărțitori.

S-au scos geamurile vechi, din lemn și cu sticla spartă și s-au pus geamuri termopan. S-au refăcut pereții în jurul geamurilor noi.

S-a realizat instalația electrică, după noile standarde, pentru că instalația de la momentul construirii clădirii era foarte veche și nu putea fi folosită.

S-au realizat găurile pentru instalațiile sanitare și s-a început montarea țevilor pentru realizarea instalației.

Fotografiile reflectă activitatea intensă de renovare:

Dumnezeu să vă binecuvânteze dacă veți decide să fiți parteneri în acest proiect, fie printr-o contribuție financiară pentru  proiectul „A doua șansă”, fie prin muncă voluntară în clădirea ce este în renovare, fie prin rugăciune și prezentarea proiectului către persoane care s-ar putea implica! Credem că Dumnezeu are un plan măreț prin intermediul acestui proiect și apreciem că ați devenit parte din acest proiect.

Detalii proiect

Leave a Reply